Et lidt bedre liv med danske virksomheder

Et lidt bedre liv med danske virksomheder

Danmark er et fantastisk land at drive virksomhed. Opstartsbarriererne er få og mulighederne for at finde sin niche og gøre den til en succes, er mange. Det er også derfor, at der i dag er rigtig mange veldrevne virksomheder i Danmark. Virksomheder, som er gået fra at være et start-up til et scale-up på neget kort tid. Nystartede virksomheder, der ny efter kort tid er blevet til bundsolide og store organisationer. Men hvad skyldes denne positive udvikling for mange danske virksomheder?  

Mange årsager til udviklingen 

Det er klart, at der ikke er et endegyldigt og enkelt svar på dette spørgsmål. Men en meget central og påvirkende faktor omkring danske virksomheder succes, er uden tvivl, at vi i Danmark har et stort fokus på lederudvikling.  

Lederudvikling har haft en stor betydning for danske virksomheders succes. Hvad end det har været bevidste tiltag i virksomheden eller ej, så ligger det uden tvivl meget naturligt til danskere konstant at søge efter bedre måder at drive deres virksomheder på. Den anerkendte danske erhvervscoach, Morten Brøgger, siger, at “ledelse handler om at sikre fremdrift og udvikling”. Dette kan vi tydeligt se, når vi kigger på danske virksomheder, som gennem de seneste par år er gået fra små start-up virksomheder til scale-up virksomheder.  

De danske virksomheder i udlandet 

Danmark har uden tvivl en stærk social arv omkring kvalitet, kvalitetsbevidsthed og ordentlighed. Det er de værdier, som gennem mange år er kommet til udtryk i udlandet i takt med, at udbredelsen af danske virksomheder har taget fart. Det er også derfor, at danske virksomheder, danske produkter og danske ydelser er så eftertragtede og blåstemplede i udlandet. Folk ved ofte, at når noget er dansk, så er det godt. Det er et godt produkt med et godt både funktionelt og æstetisk design og med en tårnhøj kvalitet.  

Vi skal være taknemmelige 

Vi skal i Danmark være taknemmelige for at have en sådanne ryg i udlandet. Det ligger naturligvis et stort pres på os og vores virksomheder, men det er også det pres, som gør, at kun de dygtigste og de bedste klarer sig igennem og sikrer sig, at vi danskere som folkefærd, kan få et lidt bedre liv med danske virksomheder.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *