Vi har et lidt bedre liv med god infrastruktur

Vi har et lidt bedre liv med god infrastruktur

Hvad er det, som vi alle bruger og anvender hver evig eneste dag, men formentlig også alle sammen tager forgivet. Det er vores infrastruktur. I et land som Danmark kan det være svært at forestille sig en tilværelse uden et ordentligt elnet, vejnet, landsdækkende togskinner, offentlig transport og alt det, der gør, at disse samfundsnødvendige elementer, kan fungere. Det er bare bestemt ikke et selvfølge for alle lande i verden, at have det lige så godt, som vi har det.  

Infrastruktur er en luksus for nogle 

Med en så omfattende og gennemarbejdet infrastruktur, som den vi har i Danmark, kan vi vist godt være enige om, at vi har et lidt bedre liv end før denne infrastruktur var på plads. Sagen er bare den, at mange lande, som ikke er de vestlige lande og de rige ilande, ikke har den samme luksus som en komplet integreret del af deres hverdag, som os. Mange ulande har ikke en ordentlig infrastruktur i samfundet, hvilket er med til fortsat at holde dem i rollen som ulande.  

Danmark er et af de mest veludviklede lande i verden, og med det kan der godt medfølge en smule utaknemmelighed. Vi tænker ikke over vejene vi kører på. De er der bare. Vi tænker ikke over togtrafikken eller vores elnet. Det er der bare. Vi tænker ikke over ventilationen i større bygninger som parkeringshuse eller lange tunneler, som i øvrigt ofte bliver lavet af danske Novenco Building, der er komplet essentielle for mange danskeres liv og hverdag. 

Lad os være taknemmelige

Så fremover når vi bliver irriterede over det vejhul, som ikke er blevet fikset i flere år, eller at toget igen er forsinket, så tænk lige på, at det på ingen måde er alle lande, som har de levestandarder, som vi har. Det er langt fra alle lande, der overhovedet har et tog at misse eller en vej at fikse. Når man ser sådan på verdenssituationen, så kan vi vidst godt blive enige om, at vi i Danmark har et lidt bedre liv end så mange andre.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *