Ønsker du dig en lidt sundere hverdag?

Ønsker du dig en lidt sundere hverdag?

Er du ligesom mange andre, farvet af ønsket om en sundere livsstil og hverdag? Der er i dag et øget fokus på velvære og sundhed. Motionstræning, kropsligpleje, kost og diæt står højt på mange personers dagsorden.

En del personer tror fejlagtigt her, at en sund levestil kræver en fuldstændig omstilling, men dette er ikke nødvendigvis sagen.

Små skridt og domino-effekten

Omstillingen til en sundere livsstil behøves ikke at være en 180 grader omstilling. En af de vigtigste ting ved en sundere kost og aktiviteter, er at de skal være mentalt tålelig, således at du kan tilvænne dig dem. En sund livsstil kræver nemlig kontinuerlighed, hvilket kan komme i store omstillinger, men også i små ryk.

Finder du en fuldstændig omstilling til en sund levestil uoverskuelig på nuværende tidspunkt, bør du i stedet for tage mindre skridt mod sådan en levestil. Små ændringer har det med tiden til at blive til vaner.

Gode vaner vil blive værdifulde for dig i det lange løb, da du netop går væk usunde aktiviteter og måltider. Du vil opleve at de sundere valg, som du ikke nødvendigvis brød dig for meget om, vil blive til dine foretrukne valg.

Hvor starter jeg?

Når der er tale om små skridt, er der tale om inkrementelle ændringer, hvilket kan være alt lige fra at udskifte din normale madolie ud med en økologisk olivenolie til at gå 10.000 skridt fremfor at sidde og se fjernsyn.

Hvis du ønsker et lidt bedre liv lidt hurtigere, kan du starte med at tilføre flere af sådan nogle små ændringer i din dagligdag. Det er vigtigt at dine ændringer ikke bliver for overvældende for dig at passe, således at du ikke kan vedligeholde dem kontinuerligt og komme videre.

 Hvad så efter?

Når din nye og bedre vaner endelig har groet fast på dig, kan du med fordel begynde at tænke på nye forbedringer til disse. Herunder kan du begynde at skabe andre gode vaner, der understøtter dine nuværende. På den måde kan du få mere overskud, men også forstærke dine nuværende vaner i din rejse på en sundere tilstedeværelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *