Sådan her kan du få sikkerhed i ’internetskyens’ hav af cloudløsninger

Sådan her kan du få sikkerhed i ’internetskyens’ hav af cloudløsninger

Bruger du ligesom mange andre digitale værktøjer og cloudløsninger i dine arbejdsgange og dagligdag?

I dag bruger et stigende antal virksomheder en række cloudløsninger til forskellige formål. Herunder kan der være store forskelle på, hvilke og hvor mange løsninger den enkelte medarbejder bruger.

Det er ikke altid, at alle anvendte løsninger er centraliseret, hvorfor der i nogle virksomheder kan være et manglende overblik over anvendte værktøjer og deres tilhørende sikkerhed.

Mere er ikke nødvendigvis bedre

I jagten på mere effektive arbejdsgange, kan et stigende forbrug af mange forskellige cloudløsninger være med til at gøre det modsatte. Gør du brug af alt for mange løsninger, kan det medvirke til handlings paralysering eller nedsat effektivitet, da du skal finde, tilgå og anvende de forskellige løsninger.

Endvidere kan der være svært at redegøre de forskellige tjenester, herunder særligt deres sikkerheds niveau. Der findes mange eksempler, hvos digitale løsninger er blevet komprimeret fra ondsindede aktører.

Centralisering af cloudmiljøet

En mulig måde for at overkomme de belyste problemer, kan være at centralisere dit cloudmiljø. På den måde kan du minimere sikkerhedsrisikoerne, men også få et overblik over de værktøjer du bruger.

Det afhænger her, at du tager et udgangspunkt i dine behov og budget. Herefter handler det om at finde udbydere, der imødekommer på bedste vis behovene.

Vægter du datasikkerhed meget, er Microsoft Azure en oplagt løsning for dig. De er kendt for at have branchens bedste IT-sikkerhed. Derudover har de mange digitale løsninger til en meget billigere pris, end for eksempel, hvis du valgte andre løsninger.

En god start kræver et godt setup

Er du ikke selv teknisk eller har kollegaer ved din side, som har de ønskede tekniske kompetencer. I sådan en situation kan det være behjælpeligt at hente hjælp fra en Microsoft Azure konsulent. Det er professionelle fagpersoner, der kan bistå med rådgivning og praktisk hjælp, når det kommer til driften, vedligeholdelse og opsætning af dit Microsoft cloudmiljø.

Microsoft Azure har mange fordele, hvad angår teknik og økonomi, men det afhænger i sidste ende af, hvad du foretrækker og har behov for. Hver løsning har sine fordele og ulemper, hvor Microsoft er en af de mest populære på markedet. Der findes andre udbydere, hvorfor det er værd at lave research og forarbejde, inden du vælger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *