Få et lidt bedre liv når du køber hus

Få et lidt bedre liv når du køber hus

For mange danskere er det at købe et hus en af livets største beslutninger. Man beslutter sig for, hvor man vil tilbringe det meste af ens liv og hvor man muligvis skal starte en familie. Men hvad går der egentlig forud for en hushandel? Har du styr på alle de mange ting, der skal være styr på før handlen reelt set er gennemført? 

Handlen er ikke officiel før… 

Når man har fundet det hus, man gerne vil købe, og alt er clearet og godkendt med banken, så skal beløbet naturligvis overføres. Men sagen er den, at selvom du har overført beløbet, fået nøglerne og endda måske er flyttet ind i huset, så er handlen ikke nødvendigvis officiel eller juridisk bindende.  

Før en ejendomshandel officielt er gennemført, skal der være underskrevet et skøde, og det skøde skal tinglyses. Et skøde er det officielle dokument, der indeholder en lang række krav og specifikationer vedrørende ejendomshandlen. Et skøde indeholder for eksempel dato for overdragelsen af ejendommen og købesummen. 

Skødet skal tinglyses 

Når du har skødet, som dækker alle specifikationerne ved ejendomshandlen, skal dette skøde tinglyses til tingbogen for at beskytte dit ejerskab. På den måde kan din ret ikke blive fortrængt af tredjemands eventuelle konkurrerende rettigheder over samme ejendom. 

Processen med at tinglyse et skøde er blevet digitaliseret. Dette blev den tilbage i 2009, hvor Tinglysningsretten introducerede deres digitale løsning. Denne løsning har ikke bare vist os, hvad digitaliseringen har medført af muligheder og hvor effektivt det er, men også, at førhen lange og tidskrævende processer med papirarbejde og lange ventetider, ikke længere er en nødvendighed for at kunne afslutte sin ejendomshandel.  

I tvivl? Tag en ekspert med på råd 

Når det er så stor en beslutning at købe en ejendom, er det vigtigt, at man husker på at gøre det ordentligt. Man kan lige så godt gennemgå alt en ekstra gang og sikre sig, at der er taget højde for det hele. Hvis du synes, at det virker uoverskuelig med den juridiske del af en ejendomshandel, så tag en ekspert med på råd fra starten af. Det kan spare dig for mange timer og penge på den lange bane.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *