Øg dit barns velvære og sundhed med det rigtige fodtøj

Øg dit barns velvære og sundhed med det rigtige fodtøj

Har du et barn eller flere børn, er du nok bekendt med at valg af påklædning og fodtøj har en stor betydning for barnets sundhed og velvære.

Sensitive under udvikling

Børns fødder vokser mest og løbende i ryk under deres opvækst. Herudover er mange børn temmelig aktive og leger udenfor det meste af dagen. Hvorfor det er vigtigt at passe ekstra på deres fødder. Det er derfor vigtigt at vælge det rigtige fodtøj, da deres fødder endnu ikke er vokset færdig endnu, kan forkert fodtøj hæmme føddernes vækst, hvilket kan resultere til rygskader og andre konsekvenser på sigt.

Årstider spiller en stor rolle

Når vejret skifter og det begynder at blive varmt, kan sko med dårlig udluftning medføre til at dit barn blandt andet får sure tæer. Børn leger meget udenfor og i takt med at vejret bliver varmere medføre det oftest til en større dannelse af fodsved. Dårlig udånding i sko skaber perfekte vækstbetingelser for bakterier som trives i varme og fugtige miljøer. Udover en dårlig lugt til fødderne, kan dit barn ende med at få fodsvamp og gener i fødderne, hvis der ikke bliver taget hånd om problemet.

Vælg det rigtige fodtøj

I denne sammenhæng spiller kvalitet fremfor kvantitet en store rolle. Det er her vigtigt at tage afstand til, eller se særligt efter om dit barns sko er lavet af syntetisk stof. Syntetiske materialer bidrager nemlig til manglende udånding til fødderne og i værste tilfælde indeholder kemikalier der kan være allergi fremkaldende.

Et par sandaler kan i det varme forår og særligt om sommeren være til stor hjælp. Et par sandaler kan give tæerne luft og bedre udånding, hvilket mindsker chancerne for fodsvamp og sure fødder. Angulus, et meget velkendt familie-skomærke, som er anerkendt for deres høje ergonomiske kvalitet indenfor sko, vil være et godt valg. Angulus har sandaler til børn der er fremstillet af højkvaltiet og med et særligt fokus på fribevægelighed til fødderne. De er specialister indenfor børnesko og har blandt andet vundet ’Børn i Byen-prisen’ for det bedste danske børneskomærke. De kan derfor varmt anbefales.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *