Sover din baby uroligt om natten?

Sover din baby uroligt om natten?

Er du nybagt forælder, er du nok allerede bekendt med, at din kære lille til tider kan have et uregelmæssigt søvnmønster – måske endda helt at falde i søvn? Hvis ja, vil det være til din store gavn at læse med videre i dette indlæg.

Kaotiske døgnrytmer

Spædbørn har det med at sove store dele af dagen – oftest op til 16-17 timer. Men de mange timer er ikke taget i et hug, men derimod brudt op i mindre træk af 2-4 timer ad gangen. Dette resulterer i en uregelmæssig søvn og døgnrytme.

Søvn udgør en vigtig del af dit barns generelle udvikling, der her har en betydelig indflydelse på jeres samhørighedsbånd, hjerne og kognitive evner.

REM, en nøglesten i dit barns udvikling

Det at spædbørns søvncyklusser er væsentlig kortere end en voksen persons, har en betydning for barnets REM (Rapid eye movement) Søvn. Det er denne søvnfase ud af de 4, som man anser for at være særligt vigtig for dit barns udvikling.

REM-søvnen er også den form for søvn, som vi kalder for ’drømmesøvn’. Det er en fase, hvor hjernens aktivitet er meget høj. Til gengæld er det også en af de lettere eller sensitive søvnstadier, der meget hurtigt kan afbrydes.  Det er derfor vigtigt at tilgodese REM og dit barns generelle søvnkvalitet.

Tyngdedyner til en harmonisk afslutning på dagen

Der kan være mange årsager til, hvorfor dit barn sover uroligt eller har svært ved at falde i søvn. Det kan blandt andet skyldes overstimulering af sanselige indtryk hen af dagen, for mange indtryk, noget i omgivelserne eller en særlig udvikling.

En tyngdedyne er en påvist måde til at forbedre dit barns søvnkvalitet. Tyngdedynen hjælper med sin vægt, hvor den er med til at skabe en form for tryghed og afslapning. Dynens vægt giver her en svøbende og beroligende effekt for dit barn, uden at begrænse det bevægelser. Tyngdedynens effekt kan beskrives; som at modtage et tæt kramp omkring kroppen.

Tyngdedyner kan uden tvivl være til stor hjælp for dig som forælder, men det er dog stadigvæk vigtigt at tage højde, for de andre faktorer og omgivelser henholdt barnet og dets søvn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *