Har du underbemandings problemer i dit køkken?

Har du underbemandings problemer i dit køkken?

Sommers indtræden er lige rundt om hjørnet, hvilekt sætter startskuddet til sæsonens start. Et stigende antal gæster betyder ikke kun en større omsætning, men det betyder også en større arbejdsbyrde.

Dit køkkens funktion er Alpha-omega

I kampen om at frembringe en god madoplevelse, bliver køkkener til tider meget kaotiske steder. Som spisestedsejer er det vigtigt, for dig ikke at miste overblikket og have styr på dit køkken. Manglende ordre eller for lange ventetider kan sætte en kæp i hjulet for dit spisested.

Restaurationsbranchen er en meget konkurrencepræget branche, hvor det er dine gæster der dikterer udfaldet. Der skal ikke meget til, før at de vil vælge et andet stedet, hvis de får en dårlig oplevelse på dit.

Derfor er det vigtigt, at dit køkken kan følge med og ikke sænke kvaliteten, hvis du vil være sikret fremgang.

Problematiske uforudseligheder

Der kan til tider ske uventet sygefravær i dit køkkenhold, hvilket kan medvirke til et øget pres på dit køkkenhold. Det kan også være, at du står med underbemanding, og har problemer med at finde et par ekstra hjælpende hænder.

I sådan en situation kan det være meget strategisk at hente hjælp udefra, særligt hvis du ikke kan hente den nødvendige hjælp indefra. Et andet problem er, hvis du står i en akut situation, kan det være meget udfordrende at hente den ønskede arbejdskraft ved hjælp af jobannoncer og lignende.

En strategisk reserve

Befinder du dig i en uheldig situation, kan dit bedste valg være at finde en køkkenvikar. Ligesom navnet antyder, er det vikarer indenfor køkkenfaget og dets funktioner. Det kan være kortvarig eller længere varig arbejdskraft, der kan udfylde dine bemandingshuller.

Det handler her, altid at tage udgangspunkt i din egen situation og behov, herunder hvilke kvalitetskrav dit spisested har med videre.

Det er ikke alle vikarer eller bureauer der ens, hvorfor det er vigtigt at tage højde for netop dette. Nogle bureauer kan levere nødvendig arbejdskraft på dagsbasis, hvorimod for andre tager det længere tid. Befinder du dig i en særlig akut situation, kan det kun anbefales at fokusere på dem, der kan levere mandskab på dagen eller næste dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *