Drømmer du om frihed på vandet?
Går du rundt med en drøm at kunne sejle rundt på de danske farvande – måske på verdenshavene? Mange fritidssejlere finder det fantastisk at sejle rundt i beroligende nuancer af blåt vand og frisk havluft. Afhængigt af hvilken bådtype du efterstræber at sejle på, findes der muligheder indenfor rækkevidde.
Ingen drøm over styrbord
Du behøves ikke at blive uddannet maritime kaptajn for at sætte hænderne på roret af en båd. Afhængig af hvilken bådtype og dens tilhørende størrelse, er det muligt at tage et speedbåd kørekort, for at få lov til sejle på den pågældende motorbåd.
Der findes en række særlige regler for sejlads med motorbåde, hvor lovgivningen påkræver at du minimum er fyldt 16 år. Herunder, at du skal have et gyldent speedbåd kørekort for at få lov til at sejle på en båd, hvis denne er mellem 4 og 15 meter lang eller under 4 meter lang og med en motor med over 25 hk.
Er du derimod til sejlbåde, er der ikke et krav for at have et gyldigt certifikat, men det kan altid anbefales at have et duelighedsbevis for din egen sikkerhed såvel som andres. Det er altid god pli at sejle forsvarligt og sikkert rundt på farvandene, hvorfor der også er en lovgivning pålagt dette.
Det koster ikke en bondegård
Du kan nemt og hurtigt tage et speedbåd kørekort for et meget mindre beløb, end hvis du skulle tage et almindeligt personbil kørekort. Priserne ligger omkring 1500-2000 kr. afhængigt af stedet, og du kan samtidigt tage det på en eller flere dage.
Det er ikke nødvendigvis alle der står som ejer af en båd, men det betyder ikke verdensende. Men lad dig ikke blive slået ud endnu; har du en bekendt der har en motorbåd, kan du henvende dig til pågældende. Alternativt kan du også leje en båd og dermed få lov til at sejle rundt på de danske kyster og storbyernes kanaler.
Ohøj kaptajn
Tidligere nævnte er blot nogle af de måder, hvorpå du kan få sat vind i dit søfartseventyr. Hvor der er vilje, er der vej – og dette gælder også, når det kommer til drømmene på vandet.